Heeft u advies nodig over welke zaken normaal gezien in vaststellingsovereenkomsten opgenomen moeten worden? Neem dan contact op met de medewerkers van het Juridisch Platform, een onafhankelijk juridisch kantoor dat mensen helpen bij het regelen van hun zaken omtrent een ontslag. U kunt bij ons terecht voor een degelijk eenmalig advies voor een bepaalde kwestie, maar begeleiden u ook graag tijdens een langere procedure.

Advies bij vaststellingsovereenkomsten: ga niet te snel akkoord met uw ontslag

Een vaststellingsovereenkomst wordt doorgaans opgesteld om de afspraken tussen een werkgever en een werknemer omtrent een ontslag vast te stellen. Deze afspraken kunnen over de datum waarop het contract beëindigd wordt, het uitbetalen van vakantiedagen en het inleveren van bedrijfseigendommen, zoals een laptop, telefoon of leasewagen. Wilt u er zeker van zijn dat de overeenkomst op een eerlijke wijze opgesteld is? Dan kunt u het Juridisch Platform om advies vragen; wij weten immers exact welke zaken in vaststellingsovereenkomsten beschreven moeten staan. Een arbeidsjurist kan u wijzen op de rechten die u heeft, zodat u na kunt gaan of deze ook in de overeenkomst zijn opgenomen. Op deze manier weet u zeker dat u niet te snel instemt met uw ontslag.

Telefonisch contact met ons opnemen

Wilt u meer informatie over het opstellen van vaststellingsovereenkomsten of wenst u persoonlijke advies over uw specifieke situatie te krijgen? Bel dan even naar 020 468 91 14, dan bespreken we met u de mogelijkheden.