Het Juridisch Loket is een gesubsidieerde instelling waar je in eerste instantie gratis advies krijgt bij juridische vragen bij bijvoorbeeld ontslag, echtscheiding of de opzegging van de huur. Het Juridisch Loket wordt gefinancierd door het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Zij hebben slechts een adviserende rol. Ze zullen dus altijd doorverwijzen als je echt een jurist of advocaat nodig heeft. Tenzij je in staat bent een voorschotnota of eigen bijdrage te voldoen, start de advocaat over het algemeen niet eerder dan dat je een zogeheten toevoeging heeft aangevraagd.

Voor gesubsidieerde rechtsbijstand door een advocaat via doorverwijzing van het Juridisch Loket, gelden de volgende inkomensgrenzen en eigen bijdragen.

Het gehele traject van advies naar directe actie kan daardoor weken duren. Soms is deze periode te lang en is je juridische positie verslechterd.

Dienstverlening Juridisch Platform

Bent je op zoek naar iemand die direct en tegen gunstige tarieven je arbeidsrechtelijke probleem uit handen kan nemen? Neem dan contact met ons op.

  • Jd ontvangt bij ons– eveneens gratis – een eerste advies. Binnen twee dagen kunnen wij- als dat nodig is – direct concrete actie ondernemen.
  • Voor een bemiddeling of onderhandeling betaal je meestal alleen een eigen bijdrage waarbij rekening wordt gehouden met je inkomen, de complexiteit en het financiële belang van je zaak. Als wij voor je moeten procederen, hanteren wij een concurrerend uurtarief.
  • De kosten voor onze dienstverlening liggen beduidend lager dan bij advocaten en andere juridische aanbieders.

Wat ons betreft heb je dan ook letterlijk en figuurlijk niets te verliezen door je vraag of ontslag situatie eerst – geheel vrijblijvend – telefonisch voor te leggen via 020 468 9114, op werkdagen tussen 08.00-19.00 of gebruik het contactformulier.

 

Lees ook: