Ontslag kan een grote financiële impact hebben. Vooral als u bijvoorbeeld een koophuis heeft of een gezin moet onderhouden. Niet voor niets voorziet de wet in ontslagbescherming voor werknemers.

Teken niets! Check eerst uw overeenkomst.

Klopt uw overeenkomst wel? Hebt u recht op WW? Check het hier.

   Check het hier

Hoe hoog kan uw ontslagvergoeding zijn?

Doe een berekening van de transitievergoeding

   Bereken

Wat houdt ‘ontslagbescherming’ eigenlijk in?

Ontslagbescherming betekent dat u niet zomaar ontslagen kan worden. Nu is het wettelijk nog zo geregeld dat ontslagbescherming vooral veel inkomenszekerheid biedt voor werknemers met een vast contract. Maar ook werknemers met een tijdelijk contract hebben tegenwoordig bijvoorbeeld recht op een ontslagvergoeding als hun contract tussentijds beëindigd wordt.

Transitievergoeding en WW

Wordt u toch ontslagen of heeft u een vaststellingsovereenkomst afgesloten met uw werkgever, dan heeft u sinds 1 juli 2015 recht op een transitievergoeding. De hoogte van de transitievergoeding kunt u zelf uitrekenen. De hoogte van de ontslagpremie is overigens nog  onderhandelbaar en kan veel hoger uitvallen als u een van onze ervaren arbeidsjuristen inschakelt. Ontslagbescherming omvat ook het recht op WW. Bij ontslag is het erg belangrijk om na te gaan of u uwrecht op een WW-uitkering behoudt.

Rechtshulp voor betere financiële situatie

Ontslagbescherming verzacht niet alle financiële gevolgen van ontslag. Om uw financiële rechten zeker te stellen en te onderzoeken wat voor  u het voordeligste is, doet u er goed aan juridisch advies in te winnen. Zeker in specifieke gevallen is het verstandig een specialist te raadplegen, bijvoorbeeld in geval van ontslagbescherming bij oudere werknemers of ontslagbescherming tijdens ziekte en zwangerschap.

Wat kan Juridisch Platform betekenen?

Hebt u al een beëindigingsvoorstel of vaststellingsovereenkomst ontvangen? Doe dan hier de ontslagcheck.

> Of neem direct contact met ons op. Bel 020 468 9114 of stuur ons een e-mail.