De Rechtswinkel is een vrijwilligersorganisatie waarbinnen rechtenstudenten zich inspannen om werknemers, huurders, consumenten, en andere hulpbehoevenden te helpen bij het oplossen van een juridisch probleem.

Voordelen rechtswinkel
De Rechtswinkel is zonder meer een laagdrempelige organisatie. En aan gratis juridisch advies tijdens telefonische- en inloopspreekuren, kunt je (financieel in ieder geval) geen buil vallen. De studenten die werkzaam zijn bij de Rechtswinkel hebben een juridische basiskennis.

Nadelen rechtswinkel
De winkel is een adviesorganisatie: voor concrete bijstand wordt je meestal doorverwezen naar een advocaat. Procederen behoort over het algemeen niet tot de mogelijkheden en men is geen specialist in ontslag

Kosteloze first, of second opinion
Als er in jou geval juridisch gezien écht werk aan de winkel is, bent je beter uit met een ervaren jurist. Vanzelfsprekend raden wij de juristen van het Juridisch Platform van harte aan 😉 , maar oordeel zelf. Je hebt letterlijk en figuurlijk niets te verliezen door je situatie eerst vrijblijvend aan ons voor te leggen.

Wilt je zo snel mogelijk weten waar je aan toe bent? Leg ons dan je vraag voor via 020 468 9114, werkdagen tussen 08.00-19.00 of gebruik het contactformulier.

Lees ook: