De Rechtswinkel is een vrijwilligersorganisatie waarbinnen rechtenstudenten zich inspannen om werknemers, huurders, consumenten, en andere hulpbehoevenden te helpen bij het oplossen van een juridisch probleem.

Voordelen rechtswinkel
De Rechtswinkel is zonder meer een laagdrempelige organisatie. En aan gratis juridisch advies tijdens telefonische- en inloopspreekuren, kunt u zich (financieel in ieder geval) geen buil vallen. De studenten die werkzaam zijn bij de Rechtswinkel hebben bovendien goede juridische basiskennis.

Nadelen rechtswinkel
De winkel is een adviesorganisatie: voor concrete bijstand wordt u meestal doorverwezen naar een advocaat. Procederen behoort over het algemeen niet tot de mogelijkheden.

Kosteloze first, of second opinion
Als er in uw geval juridisch gezien écht werk aan de winkel is, bent u beter uit met een ervaren jurist. Vanzelfsprekend raden wij de juristen van het Juridisch Platform van harte aan, maar oordeelt u zelf. U hebt letterlijk en figuurlijk niets te verliezen door uw vraag eerst – geheel kosteloos – aan ons voor te leggen.

Wilt u zo snel mogelijk weten waar u aan toe bent? Leg ons dan uw vraag voor via 020 – 468 91 14, werkdagen tussen 08.00-21.30 en op zaterdag tussen 10.00-17.00 of gebruik het contactformulier.

Lees ook: