Heeft u advies en informatie nodig over hoe UWV-procedures bij een ontslag verlopen? De specialisten van het Juridisch Platform zijn van alle zaken omtrent ontslag op de hoogte en kunnen werknemers die ontslagen zijn of worden daardoor optimaal ondersteunen tijdens hun ontslagprocedure. Onze dienstverlening is betaalbaar en toegankelijk en daarom voor iedereen bereikbaar. Wij ondersteunen u graag tijdens de UWV-procedures bij uw ontslag.

Advies bij verloop van UWV-procedures bij ontslag

Wanneer een werkgever ontslag voor een werknemer wil aanvragen vanwege een bedrijfseconomische reden of langdurige arbeidsongeschiktheid, dan dient er een ontslagaanvraag bij het UWV Werkbedrijf ingediend te worden. De werkgever doet een schriftelijke aanvraag om toestemming voor het beëindigen van het contract te krijgen. Na ontvangst van de ontslagaanvraag zal het UWV werkbedrijf controleren of de aanvraag compleet is. Wanneer de aanvraag compleet is, krijgt de werknemer twee weken te tijd om op de ontslagaanvraag van zijn of haar werkgever te schriftelijk te reageren. Het is aan te raden om voor deze schriftelijke reactie advies te vragen aan een advocaat of een jurist. Een jurist van het Juridisch Platform kan u bijstaan bij UWV-procedures omtrent uw ontslag.

Hulp van een jurist nodig?

Heeft u een jurist nodig die u bij de UWV-procedures rondom uw ontslag ondersteunt? U vindt hem of haar bij het Juridisch Platform. U kunt een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek, door te bellen naar 020 468 91 14.