Bij ontslag wordt door de werkgever vaak een ontslagvergoeding aangeboden. Die ontslagvergoeding wordt ook wel gouden handdruk, beëindigingsvergoeding, exit-regeling genoemd of, per 1 juli 2015 transitievergoeding, genoemd.

Tot aan 1 juli 2015 werd ter bepaling van de hoogte van de ontslagvergoeding de kantonrechtersformule vrijwel altijd gebruikt. Per 1 juli 2015 is dit verandert en zal bij juridische procedures de transitievergoeding als maatstaf genomen worden. In een onderhandeling zal naar verwachting nog immer de kantonrechtersformule als uitgangspunt gehanteerd kunnen worden.

> Bereken hier de hoogte van de ontslagvergoeding op basis van de transitievergoeding.
> Bereken hier de hoogte van uw ontslagvergoeding op basis van de kantonrechtersformule.

Belangrijk! Wanneer heb ik recht op een ontslagvergoeding

In veel gevallen heeft u bij een beëindiging van het dienstverband dus recht op een ontslagvergoeding die hoger ligt dan de wettelijke transitievergoeding. Maar voor het verkrijgen ervan moet u wel de juiste argumenten aanvoeren, en daar is een gedegen kennis van het arbeidsrecht voor nodig.

Wilt u zo weten waar u aan toe bent en of er voor u ook meer mogelijkheden zijn? Leg ons dan uw vraag voor via 020 – 468 91 14, werkdagen tussen 08.00-21.30 en op zaterdag tussen 10.00-17.00 of gebruik het contactformulier.

Lees ook: