Stel, u hebt een voorstel tot ontslag gekregen van uw werkgever. Een onderdeel daarvan is de ontslagvergoeding, de zogenaamde Gouden Handdruk. U hebt dit voorstel uiteraard nog niet getekend en het meegenomen om erover na te denken.

Het is ook mogelijk dat er bij u op het werk een collectief ontslag aangekondigd wordt; in dat geval staat er in het sociaal plan hoe de Gouden Handdruk berekend wordt. Ook dan hebt u altijd bedenktijd en mogelijkheden om te onderhandelen.

Teken niets! Check eerst uw overeenkomst.

Klopt uw overeenkomst wel? Hebt u recht op WW? Check het hier.

   Check het hier

Hoe hoog kan uw ontslagvergoeding zijn?

Doe een berekening van de transitievergoeding

   Bereken

Heldere afspraken bij een Gouden Handdruk

U maakt met uw werkgever afspraken over de datum van beëindiging, de betaling van vakantiedagen, de werking van een eventueel non-concurrentiebeding en het inleveren van bedrijfseigendommen (zoals bijvoorbeeld een leaseauto of een laptop). Dat document heet een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst. Daar is de Gouden Handdruk een onderdeel van.

Een Gouden Handdruk klinkt als ‘gouden bergen’, maar deze ontslagvergoeding is afhankelijk van uw inkomen, ontslaggrond en vele andere aspecten die met ontslag te maken hebben.

Hogere vergoeding?

Wilt u weten of de hoogte van uw Gouden Handdruk redelijk is? Of welke zaken er nog meer geregeld kunnen worden? Dan is het handig om u te laten adviseren door een gespecialiseerde arbeidsjurist. Uw werkgever zal u in eerste instantie vaak niet de ontslagvergoeding voorstellen waar u wel recht op hebt.

Laat uw vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst op alle punten vrijblijvend beoordelen: bel 020 – 468 9114 of stuur uw overeenkomst op.

Bent u ambtenaar? Bij het Juridisch Platform zijn er ook juristen die gespecialiseerd zijn in het ambtenarenrecht

Ontslagvergoeding berekenen